fbpx

Jagodzianki drożdżowe

Sama nie wiedziałam, czy nazwać ten przepis jagodziankami, jak przygotowałam je z borówek. Może warto je nazwać borówkanki? Haha. W każdym bądź razie są pyszne i pulchniutkie. Polałam je likierem zrobiony z ksylitolu. SKŁADNIKI: Ciasto: ▪ 2,5 szkl mąki pszennej ▪ 1...

Tort ze świnką peppą

Torty to ciasta, które tworzę zawsze dwa dni. Najpierw podstawa biszkopt + masa, a później dip + dekoracja. Mam niesamowcie dużo frajdy przy tworzeniu tortów. Wciąż się uczę. Moim wyzwaniem jest tynk i dip, dlatego dziele się w poście moimi doświadczeniami, które...

Bułeczki drożdżowe – mega puszyste

Kolejny drożdżowy wypiek, który sprawi, że zakocha się w nim cała rodzina. Bułeczki są puszyste, delikatne i bardzoooo pyszne. Robię je bardzo często na śniadanie lub kolację, świetnie sprawdzą się również przygotowane na grilla. SKŁADNIKI: ▪ 3 szkl mąki pszennej typ....

Sałatka warstwowa z tofu

Sałatka warstwowa z tofu. Pewnie znasz tę sałatkę w wersji z kurczakiem. Ja zamieniłam kurczaka na naturalne tofu, które zamarynowałam w przyprawie do gyrosu. Dla mnie bombastyczne połączenie. Od tej sałatki mogą śmiało zacząć osoby przygodę z tofu, ponieważ ona...

OSTATNIE WPISY

Chałka domowa

Chałka domowa

Chałka domowa drożdżowa to idealny przepis na pyszne śniadanie. Zapach unoszący się w domu budzi zaspanych domowników, którzy bez zbędnego poganiania wstają i przygotowują się do śniadania, więc kiedy nie wiesz jak wyciągnąć swoje dzieci z łóżka, koniecznie wypróbuj...

czytaj dalej
Drożdże świeże – czy można je mrozić?

Drożdże świeże – czy można je mrozić?

Drożdże świeże to jeden z produktów, które lubię mieć zawsze w lodówce. Uwielbiam wypieki drożdżowe, zaczynając od domowej pizzy a kończąc na drożdżowych wypiekach np. chleb z ziarnami lub bajgle.  Łapałam się na tym, że kupowałam drożdże, wykorzystywałam połowę, a...

czytaj dalej
Rzodkiewka – jak ją przechowywać?

Rzodkiewka – jak ją przechowywać?

Rzodkiewka - zwana królową nowalijek. Mała, zgrabna i pięknego koloru powoduje, że w okresie wiosny mamy ją bardzo często na swoich kanapach. Uważam, że mimo swojego pięknego koloru jest niedocenianym warzywem.  Od tysięcy lat znane są jej właściwości zdrowotne i...

czytaj dalej
Chlebek ziołowy

Chlebek ziołowy

Zapach ziół unoszących się po całym domu, sprawia, że wszyscy domownicy pytają " co to dobrego pieczesz?" i nawet nie przeszkadza dzieciom, że unosi się również zapach czosnku, którego nie lubią. Chlebek przygotowouje się bardzo prosto, ale równiez prosto się go...

czytaj dalej
Drożdżowe bułeczki ze śliwkami

Drożdżowe bułeczki ze śliwkami

Co roku dbam o to, aby zamrozić śliwki na zimę.  Jest to owoc, po który sięgam rzadko, ale lubię zjeść coś innego niż ciasto z kremem.  Na jesień skrupulatnie dryluję śliwki i mrożę, aby mieć je do ciasta lub do domowego kompotu.  Śliwka jest o tyle wdzięczna, że po...

czytaj dalej
Leśny mech – wegański

Leśny mech – wegański

Zielone ciasto szpinakowe zawsze robi furorę. Nie dość, że pięknie wygląda to jeszcze bardzo dobrze smakuje. Dzisiaj u mnie wersja wegańska, której sama byłam ciekawa. Uwilebiam bitą śmiętanę pod każdą postacią, kocham ją miłością wielką i nie wyobrażałam sobie, że...

czytaj dalej

WARZYWA

PORADY

Rzodkiewka – jak ją przechowywać?

Rzodkiewka – jak ją przechowywać?

Rzodkiewka - zwana królową nowalijek. Mała, zgrabna i pięknego koloru powoduje, że w okresie wiosny mamy ją bardzo często na swoich kanapach. Uważam, że mimo swojego pięknego koloru jest niedocenianym warzywem.  Od tysięcy lat znane są jej właściwości zdrowotne i...

Nie znaleziono żadnych wyników

Nie znaleziono szukanej strony. Proszę spróbować innej definicji wyszukiwania lub zlokalizować wpis przy użyciu nawigacji powyżej.

NEWSLETTER

KONTAKT

7 + 12 =

Zdjęcia oraz treści na stronie www.myfoodzaneta.pl są własnością właścicielki bloga. Wszelkie prawa są zastrzeżone.