fbpx

Łosoś na placku ziemniaczanym ze szpinakową pierzynką

Podróżując po Trójmieście i próbując rybnych potraw, natkneliśmy się na przepyszne i proste danie: łosoś na placku ziemniaczanym ze szpinakiem i świeżym koperkiem! Prostota tej potrawy jest zachwycająca, a całość tworzy mega oryginane danie! Nie byłabym sobą, gdybym...

Olejki CBD – dlaczego warto?

Olejek CBD zaczęłam się interesować, kiedy szukaliśmy jakikolwiek rozwiązań na problemy damy. Miałam wiele wątpliwości, czy droga którą wybieramy jest prawidłowa i czy potrzebna? Mam w sobie coś takiego, że suplementy, leki, jakieś dodatkowe wzmacniacze odporności...

Tort czekoladowy z konfiturą wiśniową

Banalnie prosty, szybki tort! Idealny na każdą okazję. Czekolada z kakao bardzomocno przypominają mi smaki z dzieciństwa, kiedy dopiero czekolady wchodziły do sklepów i można je było rozpuszczać. Zazwyczaj posypana była kolorową posypką.SKŁADNIKI: BISZKOPT:▪ 5 jajka▪...

Drożdżowe rogaliczki z marmoladą

Zielone ciasto szpinakowe zawsze robi furorę. Nie dość, że pięknie wygląda to jeszcze bardzo dobrze smakuje. Dzisiaj u mnie wersja wegańska, której sama byłam ciekawa. Uwilebiam bitą śmiętanę pod każdą postacią, kocham ją miłością wielką i nie wyobrażałam sobie, że...

OSTATNIE WPISY

Bounty z kaszy jaglanej

Bounty z kaszy jaglanej

Fit ciasta, ciasta bez cukru, zdrowe ciasta zwał jak zwał. W każdym bądź razie to nadal są słodkie ciasta, zmienia im się tylko kaloryczność. Postanowiłam w tym roku jeszcze mocniej skupić się na tego typu wypiekach, przepisach na ciasto bez pieczenia. Uwielbiam...

czytaj dalej
Tapety na telefon

Tapety na telefon

Tapety na telefon zostały przygotowane z myślą o osobach, które czują moją sentencje. Skąd się wzięla, jak powstała i jak ja zrozumieć dowiesz się z zapisane Insta Story na moim Instagramie MyFoodZaneta. Szukaj zapisane story - rok 2020 :] Ściągnij tapetę na telefon,...

czytaj dalej
Wyzwanie #1sokdziennie

Wyzwanie #1sokdziennie

Większość z nas będzie miało nowy cel na 2021 - zadbać o swoją odporność. Rok 2020 poturbował Nas jak walec. Pokazał rzeczy ważne, ważniejsze. Jeżeli chcesz poprawić swoją odporność i nawyki w 2021 to te wyzwanie jest dla Ciebie. Ono jest TYLKO dla osób, które CHCĄ -...

czytaj dalej
Jagodzianki drożdżowe

Jagodzianki drożdżowe

Sama nie wiedziałam, czy nazwać ten przepis jagodziankami, jak przygotowałam je z borówek. Może warto je nazwać borówkanki? Haha. W każdym bądź razie są pyszne i pulchniutkie. Polałam je likierem zrobiony z ksylitolu. SKŁADNIKI: Ciasto: ▪ 2,5 szkl mąki pszennej ▪ 1...

czytaj dalej
Tort ze świnką peppą

Tort ze świnką peppą

Torty to ciasta, które tworzę zawsze dwa dni. Najpierw podstawa biszkopt + masa, a później dip + dekoracja. Mam niesamowcie dużo frajdy przy tworzeniu tortów. Wciąż się uczę. Moim wyzwaniem jest tynk i dip, dlatego dziele się w poście moimi doświadczeniami, które...

czytaj dalej
Bułeczki drożdżowe – mega puszyste

Bułeczki drożdżowe – mega puszyste

Kolejny drożdżowy wypiek, który sprawi, że zakocha się w nim cała rodzina. Bułeczki są puszyste, delikatne i bardzoooo pyszne. Robię je bardzo często na śniadanie lub kolację, świetnie sprawdzą się również przygotowane na grilla. SKŁADNIKI: ▪ 3 szkl mąki pszennej typ....

czytaj dalej

WARZYWA

PORADY

Rzodkiewka – jak ją przechowywać?

Rzodkiewka – jak ją przechowywać?

Rzodkiewka - zwana królową nowalijek. Mała, zgrabna i pięknego koloru powoduje, że w okresie wiosny mamy ją bardzo często na swoich kanapach. Uważam, że mimo swojego pięknego koloru jest niedocenianym warzywem.  Od tysięcy lat znane są jej właściwości zdrowotne i...

NEWSLETTER

KONTAKT

14 + 13 =

Zdjęcia oraz treści na stronie www.myfoodzaneta.pl są własnością właścicielki bloga. Wszelkie prawa są zastrzeżone.