OSTATNIE WPISY
Bułeczki drożdżowe – mega puszyste
Kolejny drożdżowy wypiek, który sprawi, że zakocha się w nim cała rodzina. Bułeczki są puszyste, delikatne i bardzoooo pyszne. Robię je bardzo często na śniadanie lub kolację, świetnie sprawdzą się również przygotowane na grilla. SKŁADNIKI: ▪ 3 szkl mąki pszennej typ....
Sałatka warstwowa z tofu
Sałatka warstwowa z tofu. Pewnie znasz tę sałatkę w wersji z kurczakiem. Ja zamieniłam kurczaka na naturalne tofu, które zamarynowałam w przyprawie do gyrosu. Dla mnie bombastyczne połączenie. Od tej sałatki mogą śmiało zacząć osoby przygodę z tofu, ponieważ ona...
Rogaliczki drożdżowe bez nadzienia
Rogaliczki drożdżowe bez nadzienia to pyszne, delikatne, pulchne śniadanie, które kusi swoim zapachem i smakiem. Zdaję sobie sprawę, że zdjęcia, które Wam zostawiam nie są mega apetyczne, ale to tylko dlatego, że mój zespół RODZINA niestety nie dał mi szans, na...
Tofucznica – jak ją dobrze przyrządzić?
Tofucznica - to przepyszna alternatywa dla jajecznicy. Odkrywając cały czas kuchnię wegańską, nie potrafię się nadziwić w jaki sposób są przygotowywane potrawy. Nigdy wcześniej nie pomyślałabym, że można czymkolwiek zastąpić jajka, a na pewno nie w jajecznicy! Zapach...
Chleb domowa piekarnia – Piotr Kucharski
Szukałam książki, która będzie moją biblią domowego chleba. Książka, która krok po kroku pokaże mi jak wykonać prawidłowo zakwas, jak dobierać mąki do wypieków. Książka, która będzie napisana prostym językiem. Uwielbiam książki, które zaczynają się jakąś historią,...
Seler naciowy – dlaczego warto go pić?
Seler naciowy - warzywo, które zawsze unikałam na sklepowych półkach. Miałam przekonanie, że to zwykły badyl na którego przyszedł nowy trend. Oczywiście kupowałam go od czasu do czasu, bo przecież dobrze wygląda w rosole, ale żeby zagościł u nas na dłużej - nie było...
WARZYWA
PORADY

Sałatka warstwowa z tofu
Sałatka warstwowa z tofu. Pewnie znasz tę sałatkę w wersji z kurczakiem. Ja zamieniłam kurczaka na naturalne tofu, które zamarynowałam w przyprawie do gyrosu. Dla mnie bombastyczne połączenie. Od tej sałatki mogą śmiało zacząć osoby przygodę z tofu, ponieważ ona...

Rzodkiewka – jak ją przechowywać?
Rzodkiewka - zwana królową nowalijek. Mała, zgrabna i pięknego koloru powoduje, że w okresie wiosny mamy ją bardzo często na swoich kanapach. Uważam, że mimo swojego pięknego koloru jest niedocenianym warzywem. Od tysięcy lat znane są jej właściwości zdrowotne i...
NEWSLETTER

KONTAKT
Zdjęcia oraz treści na stronie www.myfoodzaneta.pl są własnością właścicielki bloga. Wszelkie prawa są zastrzeżone.