fbpx

Maxi King – fit ciasto

Spontanicznowść w tym roku doskonale mi wychodzi, najpierw wyzwanie #1sokdziennie, później #zdroweczwartki a teraz przepisz, który zaraz pewnie zapiszesz. Chcialam bardzo przygotować ciasto od MrFit, ale okazało się że nie miałam jednego ważnego składniku, więc...

Bounty z kaszy jaglanej

Fit ciasta, ciasta bez cukru, zdrowe ciasta zwał jak zwał. W każdym bądź razie to nadal są słodkie ciasta, zmienia im się tylko kaloryczność. Postanowiłam w tym roku jeszcze mocniej skupić się na tego typu wypiekach, przepisach na ciasto bez pieczenia. Uwielbiam...

Tapety na telefon

Tapety na telefon zostały przygotowane z myślą o osobach, które czują moją sentencje. Skąd się wzięla, jak powstała i jak ja zrozumieć dowiesz się z zapisane Insta Story na moim Instagramie MyFoodZaneta. Szukaj zapisane story - rok 2020 :] Ściągnij tapetę na telefon,...

Wyzwanie #1sokdziennie

Większość z nas będzie miało nowy cel na 2021 - zadbać o swoją odporność. Rok 2020 poturbował Nas jak walec. Pokazał rzeczy ważne, ważniejsze. Jeżeli chcesz poprawić swoją odporność i nawyki w 2021 to te wyzwanie jest dla Ciebie. Ono jest TYLKO dla osób, które CHCĄ -...

OSTATNIE WPISY

Bułeczki drożdżowe – mega puszyste

Bułeczki drożdżowe – mega puszyste

Kolejny drożdżowy wypiek, który sprawi, że zakocha się w nim cała rodzina. Bułeczki są puszyste, delikatne i bardzoooo pyszne. Robię je bardzo często na śniadanie lub kolację, świetnie sprawdzą się również przygotowane na grilla. SKŁADNIKI: ▪ 3 szkl mąki pszennej typ....

czytaj dalej
Sałatka warstwowa z tofu

Sałatka warstwowa z tofu

Sałatka warstwowa z tofu. Pewnie znasz tę sałatkę w wersji z kurczakiem. Ja zamieniłam kurczaka na naturalne tofu, które zamarynowałam w przyprawie do gyrosu. Dla mnie bombastyczne połączenie. Od tej sałatki mogą śmiało zacząć osoby przygodę z tofu, ponieważ ona...

czytaj dalej
Rogaliczki drożdżowe bez nadzienia

Rogaliczki drożdżowe bez nadzienia

Rogaliczki drożdżowe bez nadzienia to pyszne, delikatne, pulchne śniadanie, które kusi swoim zapachem i smakiem. Zdaję sobie sprawę, że zdjęcia, które Wam zostawiam nie są mega apetyczne, ale to tylko dlatego, że mój zespół RODZINA niestety nie dał mi szans, na...

czytaj dalej
Tofucznica – jak ją dobrze przyrządzić?

Tofucznica – jak ją dobrze przyrządzić?

Tofucznica - to przepyszna alternatywa dla jajecznicy. Odkrywając cały czas kuchnię wegańską, nie potrafię się nadziwić w jaki sposób są przygotowywane potrawy. Nigdy wcześniej nie pomyślałabym, że można czymkolwiek zastąpić jajka, a na pewno nie w jajecznicy! Zapach...

czytaj dalej
Chleb domowa piekarnia – Piotr Kucharski

Chleb domowa piekarnia – Piotr Kucharski

Szukałam książki, która będzie moją biblią domowego chleba. Książka, która krok po kroku pokaże mi jak wykonać prawidłowo zakwas, jak dobierać mąki do wypieków. Książka, która będzie napisana prostym językiem. Uwielbiam książki, które zaczynają się jakąś historią,...

czytaj dalej
Seler naciowy – dlaczego warto go pić?

Seler naciowy – dlaczego warto go pić?

Seler naciowy - warzywo, które zawsze unikałam na sklepowych półkach. Miałam przekonanie, że to zwykły badyl na którego przyszedł nowy trend. Oczywiście kupowałam go od czasu do czasu, bo przecież dobrze wygląda w rosole, ale żeby zagościł u nas na dłużej - nie było...

czytaj dalej

WARZYWA

PORADY

Rzodkiewka – jak ją przechowywać?

Rzodkiewka – jak ją przechowywać?

Rzodkiewka - zwana królową nowalijek. Mała, zgrabna i pięknego koloru powoduje, że w okresie wiosny mamy ją bardzo często na swoich kanapach. Uważam, że mimo swojego pięknego koloru jest niedocenianym warzywem.  Od tysięcy lat znane są jej właściwości zdrowotne i...

NEWSLETTER

KONTAKT

14 + 2 =

Zdjęcia oraz treści na stronie www.myfoodzaneta.pl są własnością właścicielki bloga. Wszelkie prawa są zastrzeżone.